Stolemuseum

Mejeriets bygninger indeholder i dag et stolemuseum, hvor ca. 15-1600 forskellige stole fra 1850 til i dag skal vise den kulturelle og designmæssige forskellighed op gennem tiderne, en samling der ikke findes andre steder i Danmark.
 
Da stole gennem en årrække har fascineret nogle af bestyrelsesmedlemmerne, og flere og flere stole kom til, besluttede bestyrelsen, at det kunne være spændende at skabe en stolesamling fra ca. 1850 til i dag, med vægten lagt på den kulturelle del. Et projekt vi har arbejdet på i 4-5 år og har i dag ca. 1000 forskellige stole.
 
Det der gør det realistisk, at tro på at ideen er rigtig, er de besøgende, der alle er overrasket og lidt benovet, når de har besøgt mejeriet. Derfor har vi besluttet, at dette skal udvikles, så det både bliver en turistattraktion, en kulturhistorisk samling der sammen med et vedligeholdelses-værksted skal vise, hvordan man stadig kan istandsætte møbler og især stole, på den rigtige måde.
 
Som sådan er stolesamlingen jo også et billede af en udvikling, en udvikling der følger den samme periode som udviklingen af andelsbevægelsen.
 
Køb og salg af stole:
Står man og mangler en stol, eksempelvis fordi man har mistet en, er der stor sandsynlighed for at finde en magen til på mejeriet. Stolene er til salg for rimelige penge, og findes i mange udformninger og fra mange tidsperioder.
 
/mejeriet2.jpg 
 /Stole.jpg
 
 

 
 
.